Министерство на туризма излезе със официална позиция по повод  ранните

...
Министерство на туризма излезе със официална позиция по повод  ранните
Коментари Харесай

Позиция на Министерство на туризма относно запитвания, свързани с отказ от екскурзии до Египет и Йордания

Министерство на туризма излезе със публична позиция по повод  ранните туристически записвания до Йордания и Египет. Ситуационният център към Министерството на външните работи предлага да не се пътува в тези две страни, само че не го не разрешава. 

Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от туроператори и консуматори на туристически услуги по повод отвод на клиенти от реализирането на предплатени екскурзии до прилежащите на Израел страни Йордания и Египет и във връзка оповестеното 4-то равнище на риск от Ситуационният център на Министерство на външните работи, прецизираме, че:

- ИНДЕКСЪТ НА РИСК се дефинира от Министерство на външните работи. Министерството на туризма няма законови пълномощия и функционална подготвеност за установяване на този показател, защото той е предмет на цялостна оценка на интернационалната обстановка от страна на Министерство на външните работи.

- Относно настояването на туроператорите да получат инструкции от Министерството на туризма за следващи дейности за пътешестване до Йордания и Египет, прецизираме, че в съответната обстановка за тези страни остава годно условието за използването на клаузите в контракта за туристически пакет, подписан сред туроператора и клиента.

- Министерството на туризма няма законови механизми, по които да се намеси в частно-правни връзки, каквито на процедура са договорите сред туроператора и ползвателите на туристически пакети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР